Ervaringen

Ervaringen biodanza op donderdag met Joanna en Vera (2017)

Ervaringen vrouwengroep FemmeGym (2016)

Het was een fantastische biodanza middag! Heerlijk om met deze groep en jou te mogen dansen. Fijn dat ik mij alleen los kon schudden en samen kon dansen en (beetje) knuffelen met zelfs een traan. Gewoon m’n gevoel volgen ipv danspasjes doen is heerlijk! Bedankt Vera voor deze mooie, liefdevolle workshop! Astrid

Ik was aan het einde van de les volledig mijzelf en dat is best bijzonder

Eigenlijk is het heel simpel, ik hou van dansen en ik wil meer activiteiten ondernemen die echt bij mij passen en ben daarbij op zoek naar meer balans in mijn leven.  Omdat ik niet de concentratie, geduld en rust lijk te hebben voor mediteren, mindfulness en/of yoga, had ik sterk het vermoeden dat biodanza goed bij mij zou passen. Ook omdat ik thuis met regelmatig dans en de behoefte voel om dat ook met anderen te delen.

Mijn vermoeden klopte, afgelopen zaterdag heb ik mijn aller eerste biodanza-les bij Vera gevolgd. Ik was een tikkeltje zenuwachtig en werd warm ontvangen door Vera en de andere dames. De inhoud van de les werd rustig en duidelijk uitgelegd en daarbij werd ook benadrukt dat je je eigen grenzen in de gaten moet houden. “”Ga niet over je eigen grens of die van een ander””. Persoonlijk vond ik dat erg prettig, die boodschap zorgde voor een veilig gevoel.

De les was voor mij een hele bijzondere ervaring omdat ik zonder woorden dicht bij mijzelf kwam, door dans en muziek en ook door de groep. Voor mijn werk praat ik veel met mensen over mijzelf, hun en de dagelijkse problemen. Bij biodanza is het fijn om juist even niet te hoeven praten en je volledig over te geven aan de muziek en de groep. Daarbij heb ik de les ook ervaren als letterlijk en figuurlijk een spiegel van mijzelf. Tussen de oefeningen door in de spiegel kijken mijzelf afvragen of mijn broek wel goed zit. En daar gaat het dus juist niet om bij biodanza. Hoe ik het heb ervaren is dat je de schoonheid zoekt in jezelf en in die van anderen. Voor mij een mooie oefening om ijdelheid los te laten en en mij minder druk te maken wat anderen wel niet denken.
Een mooie bijkomstigheid was het mooie weer, waardoor we na de les nog hebben kunnen napraten in het park op kleedjes, onder het genot van een hapje en een drankje. Vaak krijg ik de neiging om in nieuwe gezelschappen mij aan te passen of wat in te houden. Nu was ik aan het einde van de les volledig mijzelf en dat is best bijzonder. Violette

“Hoi Vera, ik vond het heel leuk en leerzaam gister. Je gaf de les heel prettig en oprecht! Kom zeker nog terug. Annemiek”

“Biodanza met Vera blijkt een van mijn beste keuzes te zijn geweest qua bewegingsactiviteiten in 2016. Echt zo’n heerlijk dans-event waarvan je meteen roept dat je het al veel eerder had moeten doen! Daar komt bij dat Vera heel verhelderend haar Biodanza-methodes kan uitleggen en ons dankzij haar passie ook in vuur en vlam kan zetten voor deze verbindende dansvorm. Ik ben blij dat het tijdstip ook heel gunstig is en dat de mensen in de groep ook zo bijzonder zijn en eerlijk uiting geven aan hun emoties. Heel bevrijdend <3, Yvonne.”

“Ik wist niet wat Biodanza was en wat ik erover lees sprak me niet meteen aan. Maar ik houd wel heel veel van bewegen en dansen op muziek en daarom heb ik gewoon eens een proefles genomen. Sindsdien kom ik elke zaterdag! Biodanza geeft me nieuwe energie. Elke les heeft een thema. Ik vind het fijn om over zo’n thema na te denken, vooraf en achteraf, ervaringen te delen in de groep maar vooral om zo’n thema te dansen en uit te beelden. Nou, dat laatste klinkt alweer zweveriger dan eigenlijk bij me past:-). Kom gewoon een keertje meedoen, en ontdek wat Biodanza met jou doet.“ Clara